Artikel afbeelding

Uit wijnliefde & respect

Na een verblijf van ruim 6 jaar in een van de mooiste wijnstreken van Zuid-Frankrijk, de Languedoc-Roussillon is mijn wijnavontuur in Nederland in mei 1998 doorgegaan uit liefde en respect voor het wijnvak. Er is zoveel moois te vinden daar in het zuiden van Frankrijk, dat ik vooral vele wijnliefhebbers hier blij wilde maken met de mooie wijnen daar vandaan.

Gedurende de jaren daarna hebben we meer moois ontdekt uit de rest van Europa en daarbuiten. Vele van onze klanten zijn al klant vanaf het begin. Iets waar wij trots op zijn. In het begin vonden onze proeverijen plaats in een oude, opgeknapte schuur. Alleen in de zomer, want er was geen verwarming. Sinds enkele jaren huren we prachtige locaties met veel comfort en sfeer.

Meer dan 20 jaar later is de liefde er nog, het respect is gegroeid. Dat laatste vooral voor de wijnboeren. Tegenwoordig heeft ieder wijnjaar een andere aanpak in de wijngaard nodig, vanwege de klimaatsveranderingen en extremen. Wijngaarden reageren ieder jaar anders op het weer en het klimaat. Dit zorgt voor stress en een behoorlijk portie aanpassingsvermogen van de wijnmakers. En toch komen diezelfde wijnmakers ieder jaar met wijnen die redelijk stabiel in smaak zijn. Dat is een knap staaltje.

Een ding is zeker vinden wij. Wij blijven dichtbij onszelf, volgen onze eigen smaak en passie, delen deze met onze klanten, ook wij weten wel eens iets niet (daarom hebben wij meters naslagwerk). Wij nemen de tijd voor iemand anders met wijnliefde en maken echt contact. Alleen zo geeft het wijnvak ons energie, houden wij het leuk en blijft die liefde uit die onuitputtelijke bron borrelen.

Proost!

Op January 29, 2019