Slijterij de Cognactheek Apeldoorn


Koninginnelaan 42 7315 BT Apeldoorn
055 - 20 70 471 Klik om te bellen

Over Slijterij de Cognactheek Apeldoorn

Cognac, whisky en meer...

Slijterij de Cognactheek Apeldoorn biedt de grootste keuze in cognac van Nederland. Het hart van ons assortiment bestaat uit cognacs van onafhankelijke familiehuizen, maar ook de grote cognachuizen vindt u bij ons. Momenteel hebben wij 380 verschillende cognacs van 65 merken, waarvan we de dranken van 30 cognachuizen zelf importeren.

Inmiddels hebben we met ongeveer 300 whisk(e)y's ook een ruime keuze, voornamelijk Schotse single malt whisky'. Daarvan zijn er ongeveer 50 in Apeldoorn alleen bij ons verkrijgbaar (James Eadie, Hart Brothers, Claxton's, Murray McDavid, Càrn Mòr). Verder hebben we enkele whisky's uit Ierland, Japan, Frankrijk en Nederland. 

Daarnaast verkopen wij andere prachtige gedistilleerde drank zoals armagnac (o.a. eigen import van Domaine d'Espérance en Dartigalongue), calvados, grappa, wodka, gin, jenever en rum. Ook hebben we wijn en port en een mooie selectie in likeuren.

Wij hebben een eigen proeflokaal waar ongeveer 1.000 grote en kleine flessen open staan. Hier kunt u rustig uw keuze maken. Ook worden hier regelmatig proeverijen georganiseerd met cognac, whisky, armagnac, rum en port. Aan het einde van de maand organiseren we proeverijen waar iedereen (18+) zich voor kan aanmelden. Daarnaast verzorgen we privé-proeverijen. Dat kan al vanaf twee personen. Kom eens kijken en proeven!

De Cognactheek is een idee van twee vrienden met een gezamenlijke passie voor deze drank. Harold en Erik kennen elkaar sinds 1979, toen Erik verhuisde en zij bij elkaar in de klas kwamen. Het klikte meteen en de vriendschap is door de jaren gebleven. Erik koesterde al enkele jaren een droom om een in cognac gespecialiseerde slijter te beginnen. Vanaf de zomer van 2016 hebben Erik en Harold hun ideeën voor een dergelijke winkel verder uitgewerkt. In het voorjaar van 2017 was De Cognactheek het resultaat. Met de Cognactheek willen zij hun passie voor vooral cognac, armagnac en whisky delen met een breed publiek. 

Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan eens langs. Gratis parkeren voor de deur. Of bezoek onze webshop op www.cognactheek.nl.

À votre santé | Sláinte mhath | Proost!

Foto's

Doorkijkje vanaf de ingang

Slijterij de Cognactheek Apeldoorn in het kort

Producten

Sterke drank
Wijn

Proeverijen

Ja

Online assortiment bekijken

Ja

Online bestellen

Ja

Onze locatie

Slijterij de Cognactheek Apeldoorn


Koninginnelaan 42 7315 BT Apeldoorn
055 - 20 70 471 Klik om te bellen